Организацията Музикаутор откри нов жанр в борбата за авторски права -

...
Организацията Музикаутор откри нов жанр в борбата за авторски права -
Коментари Харесай

"Музикаутор" се оплака на американския посланик от кината "Арена"

Организацията " Музикаутор " откри нов род в битката за авторски права - преписка до американския дипломат. В " преднамерено писмо до Н. Пр. Херо Мустафа " сдружението се оплака от нелицензираното потребление на кино музика при прожекции в кината " Арена ". Проблемът датира от 2019 година и към момента е забранен, написа в обръщението, което е оповестено на. 

За този дълъг интервал киното отхвърля да заплати дължимото на създателите на музикални творби заплащане, макар че реализира активност и прожектира в огромен размер американска продукция, се споделя още в писмото. Изпълнителният шеф на " Музикаутор " Иван Димитров обръща внимание на посланичката, че с тези си дейности " Арена "  пряко ощетява имено основателите на интелектуален продукт от американската страна. " В Съединени американски щати тази обстановка е невъзможна ", сигнализира той.

От организацията упорстват, че са търсили и други пътища за разрешаване на проблема, но Министерството на културата отказвало да вземе отношение, а заведеното гражданско дело към сегашния миг е без резултат.

В края на писмото се акцентира, че " Музикаутор " се грижи за правата освен на около 3000 български създатели, само че и на над 2 500 000 задгранични създатели - в това число репертоара на BMI, ASCAP и AMRA, трите най-големи американски организации.

" Арена " е най-голямата българска киноверига, която на този стадий оперира 7 кинокомплекса в пет града – София, Варна, Пловдив, Плевен и Смолян, излиза наяве от личния й уебсайт. Двата независими мултиплекса - " Арена Запад " и " Арена Младост " в столицата затвориха през 2019 година поради необслужени заеми, само че останалите - ситуирани в търговски центрове - не престават да действат и да демонстрират филми.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР